Tragische brand Wouwermanstraat

Veel vragen en veel emoties. Zaterdagochtend bezocht Martijn de Wouwermanstraat en sprak in het Talenthuis en rond de Wouwermanstraat met omwonenden van de brand. Sommigen waren alles kwijt, anderen vooral bang om weer naar huis te gaan. “Kan dit mij ook overkomen”? Een gemeentelijk team houdt twee keer per dag spreekuur en probeert op alle vragen een antwoord te krijgen. Hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren moet de komende weken duidelijk worden.

Als wethouder Wonen is Martijn bezorgd over de staat van de woningen, de brandveiligheid en de soms erbarmelijke omstandigheden waarin mensen wonen. Er werden ook verschillende situaties van overbewoning aan getroffen. De Pandbrigade heeft ook verschillende panden in de omgeving gesloten. Het bevestigt maar weer hoe belangrijk het is dat de spelregels voor kamerbewoning zijn aangescherpt, de pandbrigade is uitgebreid, maar ook dat het cruciaal is dat werkgevers, uitzenders en huisjesmelkers veel steviger op hun verantwoordelijkheid worden aangesproken.

De komende dagen is alles gericht op de hulp en ondersteuning van de slachtoffers. Er worden spullen en geld in gezameld. Er zal vervangende huisvesting gezocht moeten worden en veel verzekeringswerk moeten worden verricht. En daarna komt de klap pas echt, dan zullen veel mensen moeten verwerken wat hen vorige week, diep in de nacht is overkomen.

Lees meer over het bezoek van Martijn in onderstaand artikel van OmroepWest:

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4402027/Nog-43-mensen-zonder-huis-na-grote-brand-in-Schilderswijk