Woningmarktbeleid: hoe Den Haag werkt aan stadsvernieuwing in Zuidwest, met oog voor de mens.

Er staan grote veranderingen op stapel voor Den Haag Zuidwest. In de wijken Dreven, Gaarden en Zichten zullen 2000 woningen worden verbeterd: ofwel volledig gerenoveerd, ofwel gesloopt en herbouwd. Er komen daarnaast 3500 huizen bij. Met woningmarktbeleid.nl sprak Martijn over hoe we dat doen in Den Haag. Een ongekend betaalbaar woonprogramma, oog voor voorzieningen en groen. Maar vooral ook: oog voor de portemonnee en de wensen van de bewoners. Iedereen kan terugkeren in een passende woning en er wordt rekening gehouden met de sociale structuren. Zo worden de wijken van Zuidwest weer wijken van hoop en perspectief. Waar je groot wilt worden oud wilt worden, wilt blijven.

https://www.woningmarktbeleid.nl/documenten/praktijkverhalen/2021/08/02/dreven-gaarden-en-zichten-den-haag-kansrijk-vertrouwd-maar-vooral-betaalbaar