OmroepWest: verhuispremie om doorstroming uit grote woningen te stimuleren

Deze week maakte Martijn bekend de doorstroompremie te verlengen. De premie maakt het voor mensen gemakkelijker een grote woning te verruilen voor een behapbaarder woning. Als de kinderen het huis uit zijn, als mensen hulpbehoevender worden, kan een kleinere woning heel wenselijk zijn. Ook spelen we zo grotere woningen vrij, waar een grote behoefte aan is. Maar gemakkelijk is het niet altijd: de huur voor een nieuwe woning is vaak hoger en verhuizen is – zeker als je ouder bent en je vertrouwde woonomgeving moet verlaten – niet altijd gemakkelijk. Daarom zet de gemeente Den Haag samen met de woningcorporaties in op verschillende zaken om mensen hierbij te helpen: er is een doorstroommakelaar om de praktische zaken goed te regelen, woningcorporaties geven soms huurkorting voor een kleinere woning en mensen kunnen soms voorrang krijgen voor een nieuwe woning. Martijn sprak er over met OmroepWest:

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4440584/haagse-premie-om-van-grote-naar-kleine-woning-te-gaan-blijft-dit-trekt-mensen-over-de-streep