AD: Buurthuis De Mussen krijgt tijd voor financieel herstel

Al lange tijd kampt buurthuis De Mussen in de Schilderswijk met financiƫle problemen. Uitgevoerde onderzoeken wijzen uit dat De Mussen een ongezonde bedrijfsvoering heeft en dat ingrijpen nodig is. Met de gemeente sprak het buurthuis af met een herstelplan te komen. Dat heeft tot op heden echter nog niet tot een sluitende begroting geleid. De gemeenteraad vroeg Martijn tijd te nemen om een overname door een andere partij, laat staan faillissement af te wenden. Martijn heeft aangegeven hier positief op te willen reageren. Een motie van D66, GroenLinks, PvdA, CDA en VVD kreeg donderdagavond een meerderheid, waarmee De Mussen meer tijd heeft om de financiƫn en bedrijfsvoering op orde te krijgen. De andere zelfstandige buurthuizen krijgen naar rato een bijdrage van de gemeente, daar zij eerder moesten inleveren om de noodsteun van De Mussen te kunnen financieren.

https://www.ad.nl/den-haag/alsnog-financiele-reddingsboei-voor-buurthuis-de-mussen~a0d83317/?s=08