Martijn presenteert nieuwe welzijnsvisie: Versterken en Verbinden.

De jongerenwerker die als klankbord voor jongeren dient en ze helpt hun talenten te ontdekken. De maatschappelijk werker bij een Servicepunt XL die zorgt dat een kwetsbare inwoner weer eigenwaarde en zelfvertrouwen terugvindt in de wijktuin. De jeugdwerker die met zijn speelgoedkar kinderen naar buiten haalt, laat bewegen en precies doorheeft bij wie het niet goed gaat thuis. De ouderenwerker in het buurthuis die met samen eten en spelletjes doen vereenzaming tegengaat en zorgt dat mensen er niet alleen voor staan. Of de opbouwwerker die heeft bijgedragen aan het ontstaan van het Mama Café, waardoor ouders van jonge kinderen wekelijks met elkaar in gesprek kunnen en steun bij elkaar vinden.

Dat zijn maar een paar voorbeelden van het prachtige en onmisbare werk dat welzijnswerkers in Haagse wijken en buurten en bij de Servicepunten XL dagelijks doen. Iedere dag zetten deze welzijnsprofessionals zich met passie en overgave in om bewoners verder te helpen en ze te stimuleren om mee te doen in de samenleving. Zij zijn de vertrouwde gezichten, een luisterend oor, dicht bij de Hagenaars en beschikken over een netwerk in wijken en buurten. Hun bevlogenheid en tomeloze inzet heeft zich weer bewezen in deze buitengewone tijden van een pandemie.

Juist nu moeten de welzijnsprofessionals kunnen doen waar ze goed in zijn: bewoners met elkaar verbinden, bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren, een helpende hand bieden zodat mensen de draad weer kunnen oppakken. Zij weten in alle bescheidenheid het verschil te maken voor mensen, vaak met grote impact. Dat verdient onze waardering en erkenning en daar wil ik op doorpakken. Met de nieuwe Haagse welzijnsvisie Versterken en Verbinden leggen we hier een prachtige basis voor neer. Daar ben ik trots op.

Lees het plan hier: https://denhaag.raadsinformatie.nl/modules/13/Overige%20bestuurlijke%20stukken/710099